laadscherm

2018 was een 11-jaar

Voor velen kende 2018 een intens begin. En dat is niet gek. Allereerst hebben we begin januari te maken met een wat onnatuurlijke sprong in de numerologische cyclus (december = 3, januari = 1). Dat geeft een soort jetlag-gevoel. Maar belangrijker nog, we hebben dit jaar te maken met de 11 (2+0+1+8), een meestergetal. En meestergetallen brengen een intense energie met zich mee. Op zich niets aan de hand, mits we ons richten op onze idealen en adequaat reageren op signalen uit de buitenwereld.

Tornado

2018 was een 11-jaar
Klik op de afbeelding om naar de onderliggende pagina te gaan

Als je de 11 zou vergelijken met het weer, is hij als een tornado: in het centrum heerst absolute rust. Maar hoe meer je uit het middelpunt raakt, hoe groter de chaos wordt. Laten dus we eerst eens kijken wat er nodig is om in het centrum te komen.

Het centrum van de 11 gaat over idealen, over waarheid en over jouw levensblauwdruk. Wat heb je nodig om jouw levensopdracht uit te voeren? Dit jaar zal de 11 je met allerlei situaties verrassen met als doel om in je eigen centrum te komen. Om de balans te houden is het van belang om naast de periodes van uitdaging voldoende tijd voor jezelf te nemen om te reflecteren en te voelen wat je écht wilt. Prikkelbaarheid, neerslachtigheid of futloosheid zijn signalen dat er onvoldoende balans is.

Rust en activiteit

“Rust en activiteit zijn stappen van vooruitgang. Rust en activiteit zijn stappen van succes.”

Bovenstaand zinnetje komt uit een liedje wat we wel eens op de basisschool zongen. Wij leerden dan dat als je loopt, het ene been rust, terwijl het andere actief is. Check het maar eens, het is echt zo. En zo is dat ook bij de 11. Als je vanuit rust eenmaal een helder beeld hebt waarvan je hart sneller gaat kloppen, dan is het tijd voor de volgende stap: actief je plannen realiseren. Ben je hard aan het werk, neem dan eens een break om te zien waar je staat.  Dit is dé manier om vooruit te komen. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Check dan dagelijks je persoonlijke flow voor een op maat gesneden advies.

Relatie met anderen

Bij het realiseren van je plannen, heb je altijd te maken met anderen. Dit is het relatie-aspect van de 11 (1+1 = 2, ik en de ander). Daar zal dit jaar regelmatig een strijd gestreden gaan worden. Loop je daar tegenaan? Dan is het zaak om een win-winsituatie te creëren. Zoek naar een compromis, wees tactvol in je optreden naar buiten én heb oog voor het kleine. Meer informatie over het staan voor je idealen vind je in mijn blogpost van november (hier).

Kracht

Meestergetal 11 herbergt een enorme kracht in zich die het best laat temmen door zachtheid. Dat zien we terug in de 2. Je bereikt je doelen zonder je wil aan anderen op te leggen. Spreek uit wat je doelen zijn, volg de mogelijkheden die anderen je aanreiken en onderzoek of deze mogelijkheden goed voelen. Als iemand iets niet wil, accepteer dat en heb geduld en vertrouwen. Er komt een betere mogelijkheid.

Op deze manier zorg je ervoor dat de stappen die je zet leiden tot gebalanceerde vooruitgang. Je blijft in je eigen centrum en voorkomt daarmee onbeheersbare chaos in je leven.

Tot slot

2018 belooft een intens en spannend jaar te worden waarin vastgeroeste overtuigingen in rap tempo plaats gaan maken voor bezielde idealen. It is gonna be a bumpy ride maar met bovenstaande tips in je achterhoofd gaan de veranderingen zo soepel als mogelijk.

Veel kracht, plezier en humor toegewenst!

Over de auteur

Deel op

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.
Instagram
Voor de focus op de algemene flow volg je Flowzo op Instagram.
Scroll naar top