laadscherm

2019 was een 3-jaar

2019 was een 3-jaar

De intense energie van de 11 (2018=11) heeft plaatsgemaakt voor de energie van de 3. De samengestelde waarde van 2019 = 12, de samengestelde waarde van 12 = 3. Een heel jaar lang onder de invloed van de 3! Wat gaat dat voor ons betekenen? In deze nieuwsbrief gaan we daarop inzoomen.

2019 was een 3-jaar
2019 was een 3 jaar en stond in het teken van groei, expressie en expansie.

Een getalritme

Als ik zo numerologisch naar het jaartal kijk zie ik een heel mooi getalritme ontstaan: 201 9 12 3. Het eerste wat opvalt is de spiegeling: 21 9 12. Alsof de getallen willen zeggen: niets is wat het lijkt, alles is juist precies omgekeerd. De hele situatie leidt dit jaar uiteindelijk tot een 3, synthese. Een synthese is een oplossing die voortkomt uit een (schijnbare) tegenstelling. Het bekendste voorbeeld hierbij is een kind, dat voortkomt uit de vrouw en de man.

Moraliteit

De 3 is geel van kleur en zijn/haar essentie is gevoel. Dit jaar wordt dus meer gevoelsmatig naar zaken gekeken. De vraag verschuift van ‘mag dit volgens de wet?’ naar ‘is dit moreel wel juist?’. Door dit veranderende perspectief ontstaat beweging. En zo komer er ‘ineens’  nieuwe oplossingen en mogelijkheden in ons blikveld. Oplossingen die voortkomen uit de bron, zullen herkenbaar zijn vanwege het voordeel voor iedereen. Dit is vooruitgang zoals de schepping het in mijn ogen bedoelt. Deze oplossingen roepen gevoelens van blijheid, tevredenheid, geluk en enthousiasme op.

De keerzijde

Net als ieder ander getal heeft de 3 ook een keerzijde: zichzelf belangrijker maken dan het geheel. Communicatie wordt manipulatief ingezet om zijn/haar wil door te drukken. Je merkt dat er zo’n situatie aan de hand is als betrokkenen een onrustig en beklemmend gevoel ervaren. Kom jij dit jaar zelf in zo’n situatie? Check dan je de adviezen in jouw flow om te zien hoe je het beste kunt handelen. Onderstaand verhaal illustreert dit thema van de 3 ook mooi.

Op een avond vertelde een oude Cherokee-indiaan aan zijn kleinzoon over de strijd die zich binnenin mensen afspeelt.
Hij zei: “Mijn zoon, de strijd gaat tussen twee ‘wolven’ binnen ieder van ons. De ene heet Kwaad. Het is woede, afgunst, jaloersheid, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaar-digheid, leugen, valse trots, superioriteit en ego. De andere heet Goed. Het is vreugde, vrede, liefde, hoop, sereniteit, nederigheid, vriendelijkheid, trouw, medeleven, grootmoedigheid, waarheid, compassie en geloof.” De kleinzoon dacht er even over na en vroeg dan aan zijn grootvader: “Welke wolf wint?” De oude Cherokee antwoordde eenvoudig: “Diegene die jij voedt.”

(bron: www.gestolengrootmoeder.nl).

Jouw persoonlijk jaar

Ieder van ons speelt natuurlijk zijn eigen rol in het grote geheel. Hoewel dit 3 jaar voor ons allemaal speelt, heb je in je eigen leven met eigen thema’s te maken. Wat dat is, en adviezen daarvoor, kun je in je persoonlijke flow zien.  Flowzo heeft dit natuurlijk al zijn deelnemers al uitgerekend!  Klik hier voor je persoonlijke numerologische dag, maand en jaar!

Ik wens je een jaar toe vol mooie ervaringen, groei op elk gewenst gebied en de ruimte om jezelf te laten horen.

Scroll naar top