Afronden (en ontspannen)

Nu we met de energie van 9 te maken hebben, komt (ook) gevoelsmatig de eindstreep in zicht. We zijn er wel een keertje klaar mee. We hebben zin in iets nieuws. Dit is onze voornaamste drijfveer om huidige zaken (op een nette manier) af te ronden. Want dan kunnen we ook voldaan en met trots terugkijken op hetgeen we gecreëerd hebben. Voor de één is dat trouwens een mooi project, voor de ander een verbouwing of een relatie. Het creatieproces is op allerlei gebieden van toepassing.

Beleving

de energie van de 9 brengt afronden en ontspannen
Klik op de afbeelding om naar de onderliggende pagina te gaan

Terwijl we hiermee bezig zijn, of misschien wel doordat we hiermee bezig zijn, komt de situatie gaandeweg in een ander daglicht te staan. Nieuwe ideeën borrelen op. Dat is fijn, de flow pak je door ruimte te maken om deze nieuwe plannen in de volgende ronde in de praktijk te brengen. Daar starten we in de volgende fase weer mee, als we op een nieuwe 1 beginnen.

Gevoelsmatig afronden

Nu eerst eens onze aandacht richten op het gevoelsmatig afronden van de zaken. What bothers you? Kun jij dat zelf oplossen? Schroom trouwens niet om ook hulp van anderen in te schakelen als het a) veel is, of b) je zelf geen expert bent. De energie van de 9 staat namelijk ook voor sociale verbinding.

De valkuil

Daar hebben we direct ook de valkuil van de 9 te pakken: jezelf afzonderen, bang om contact te maken met anderen. Dan kan deze periode een tikkeltje eenzaam worden. Merk je dit bij jezelf? Zoek dan juist een sociale activiteit op. Feestje, sportvereniging, er wordt altijd wel wat georganiseerd. Bonus: door met anderen te praten over zaken die je bezighouden, komt jouw situatie weer in een nieuw daglicht te staan. En dat brengt als vanzelf ontwikkeling met zich mee.

De oefening

En dan nu de oefening. Neem de situatie in gedachten waar je nu mee worstelt. Bijvoorbeeld blijven of weggaan bij je huidige baan. Wel of niet die reis gaan maken. Wel of niet volledig zelfstandig gaan werken etc. Neem een moment voor jezelf, doe je ogen dicht, reis door de tijd en zie jezelf over pak hem beet 5 maanden. Focus op welk gevoel je krijgt bij elk van de scenario’s. Hoe zit je erbij? Energiek? Blij? Spijt? De uitkomst daarvan helpen je vast en zeker bij het bepalen van de juiste richting!

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven