Bijsturen en grenzen bewaken

Een 6-periode staat in het teken van ik en mijn omgeving. Er is een beweging vanuit de buitenwereld, en een beweging vanuit je binnenwereld; beide hebben zo hun ideeën over hoe zaken het beste aangepakt kunnen worden en dan ontstaat er soms frictie. De grote vraag is dus: wat kunnen we doen om de boel in evenwicht te houden? Inderdaad, constant bijsturen en grenzen bewaken. Kijk in het filmpje hieronder maar eens hoe belangrijk dit is.

Verantwoordelijkheid nemen

bijsturen en grenzen bewaken
Klik op de afbeelding om het energiepatroon van de 6 te lezen.

De 6 gaat over het aansnijden van zaken die niet in balans zijn. Dat is iets wat je kunt signaleren en aanvoelen. Als dat niet direct lukt, helemaal niet erg, sta dan extra open voor feedback die je krijgt. Zo zul je het het thema grenzen het snelst onder de knie krijgen.

Als je dag, week, maand of jaar een 6 laat zien, zul je te maken krijgen met situaties waarin je enerzijds wordt uitgedaagd om je mond open te doen en anderzijds zal je omgeving ook iets van jouw gedrag / werk gaan vinden. Het is een fijne lijn, want wie kent niet van die mensen die zich overal mee bemoeien? En mensen die altijd hun mond houden? Een valkuil is geen oog hebben voor grenzen (van zichzelf en/of de ander). Om een 6-periode zo soepel mogelijk te laten verlopen volgen hieronder een paar tips:

Tip 1: Bewaak de grenzen en stuur waar nodig bij

Met je hart op de tong, voorkom je dat de spanning te hoog oploopt. Wordt niet apathisch maar durf te zeggen wat je signaleert.

Tip 2: Formuleer feedback opbouwend

Wanneer je feedback hebt, bespreek dit met de persoon in kwestie (niet met anderen) en kies je woorden zorgvuldig. Vergeet ook niet te waarderen wat allemaal al wel goed is. Als je daarna pas begint over wat beter kan, zul je merken dat iemand veel ontvankelijker is voor jouw feedback.

Tip 3: Vat negatieve feedback niet te persoonlijk op

Feedback ontvangen doet altijd een beetje pijn. Neem dit in ontvangst en loop er niet voor weg. Wat kan helpen is om je realiseren dat kritiek een hoger doel dient: jouw inbreng/project/werk moet gaan passen in het geheel. En daar is nog wat bijsturing van buitenaf voor nodig. Je hoeft trouwens ook niet meteen met een oplossing te komen. In de volgende periode, fase annex stap komt die als vanzelf.

Tip 4: Breng tijd door met je dierbaren

Zoek je familie en vrienden op! Dit geeft je de nodige energie en helpt je zaken te relativeren. Want verantwoordelijkheid nemen is deze periode weliswaar belangrijk maar om te voorkomen dat de dingen aan je gaan knagen is een goede balans noodzakelijk.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven