Overzicht en avontuur

Een van mijn grote hobbies is natuurlijk het analyseren (van blauwdrukken) van mensen. Als je dan een beetje gaat letten op die energie van de 5, is dat echt leuk. Zo zijn een aantal van mijn vrienden een 5. Dat betekent allerminst dat ze geen goede vrienden zijn. Nee, dat betekent dat ze -zonder uitzondering- enorm houden van afwisseling en vrijheid.

Een geboortegetal uitrekenen

Laat me eerst even uitleggen wat dat betekent “een aantal van mijn vrienden zijn een 5”. Dat betekent dat ik hun geboortegetal uitreken door hun geboortedatum te vereenvoudigen. Dit komt dan uit op 5. Een voorbeeld is mijn goede vriend Floor, die geboren is op 6 juli 1981. Zijn geboortegetal reken ik als volgt uit: 6+7+1+9+8+1=32 / 3+2=5. In een blauwdruk staat dit als bovenste getal, het levensgetal.

Eigenschappen van een 5 persoon

Ze zijn vaak erg reislustig, praatgraag en hebben een zucht naar avontuur. En een ondernemersgeest niet te vergeten. Oh ja, en ze kunnen niet te lang op 1 plek blijven. Dat vinden ze maar saai. Tegelijkertijd bezitten ze ook de discipline om hun ideeën te realiseren. En mocht er onverhoopt eens iets niet lukken? Dan halen ze hun schouders op en gaan ze vrolijk verder naar het volgende.

Bovenstaand is natuurlijk een beetje gechargeerd omdat het als doel dient om wat gevoel te krijgen bij de energie van de 5. Voel je de beweeglijkheid, nieuwsgierigheid en drive om het leven te ervaren al? Mooi, dat is precies de bedoeling. Want we hebben deze maand allemaal met deze energie te maken. We gaan afwisseling en vrijheid tegemoet. En daarbij is het zaak om de controle los te laten. Het zal allemaal net weer een tikje anders gaan dan we van tevoren gedacht hadden. Want die 5, tja, die laat zich natuurlijk niet vangen in een structuur!

Wat deze energie in jouw leven betekent

overzicht en avontuur
Klik op de afbeelding om het energiepatroon van de 5 te lezen.

Laten we even een andere invalshoek pakken en zien hoe de 5 deze periode in je eigen leven een rol speelt. En dan kijken we direct ook even of we wat concrete handvatten kunnen vinden om deze energie in goede banen te leiden. Of mooier gezegd: de flow te vangen.

Overzicht en avontuur

De 5 zet ons allemaal in het middelpunt van onze eigen structuur. Jouw opdracht in deze fase is tweeledig:

  1. Beoordelen hoe het bevalt in je eigen structuur.
  2. Actie ondernemen op punten waar je enige vorm van ontevredenheid bespeurt.

Stel jezelf daartoe de volgende vragen: Ben je blij met het leven dat je -op dit moment- gecreëerd hebt? Ja? Mooi. Nee? Wat wil je graag anders zien? En welke stap(jes) kun je nu al zetten om dat te realiseren? Maak een lijstje en pak eens punt op als je op je dag- of weekflow een 1,4,8 of 9 ziet staan.

Flow

Als je dat in deze fase (een beetje) in kaart weet te brengen en daar ook concrete stappen aan weet te verbinden, dan heb je de flow optimaal gevangen! De valkuil? Waak voor die controle, die gaat je alleen maar in de weg staan. Een andere valkuil is te gehaast zijn en te weinig tijd nemen om goed na te denken. Het gaat dan misschien allemaal iets minder snel dan je wilt (de 5 is dynamisch!) Maar -oh- je bespaart zeker tijd. Tot slot een voorbeeldje uit eigen leven ter lering en vermaeck.

Ik ging laatst op vakantie, naar mijn broer en zijn familie. Auto stampvol: tent, slaapzak, gitaar. Aan alles gedacht, tot en met de frisbee voor mijn neefje aan toe.  Ik zat gebeiteld. Fluitend begon ik aan mijn reis van 1100 kilometer. Tot ik dik anderhalf uur onderweg was en ik verstijfde: Fok, mijn portemonnee!! Portemonnee lag netjes thuis op me te wachten. Gewoon op tafel. Vertraging van 5 uur. Leermomentje.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven