Een enerverende tijd

Het was jou natuurlijk ook allang opgevallen, in wat voor enerverende tijd leven we! En dat is wat mij betreft een understatement. Daarover later meer. Zoals je misschien weet, leef ik in een fijn buitenhuisje in de natuur met -gelukkig wel- een internetverbinding. De televisie- en radiokabel werken inmiddels niet meer en dat is héér-luk! Omdat ik op deze manier lekker los van het systeem sta, veel onderzoek doe en ook nog wat van numerologie weet, neem ik je graag mee in de 9-energie van september: bestaande zaken vanuit een nieuw perspectief bekijken. Of het bij je resoneert, voel je zelf.

Wat is er aan de hand?

de 9 fases van flow
Stap 9 van 9. Deze maand voltooien we een cyclus van 9 maanden.

Toen ik laatst de podcast tussen Giel Beelen en Michael Pilarczyck aan het beluisteren was, begreep ik dat ik het leven leidt van een miljonair. Door lage vaste lasten en een mooi uurtarief als Websitebouwman heb ik al jaren de tijd aan mezelf. En zodoende veel tijd om mij te verdiepen in alles wat mijn interesse heeft (geboren met levensgetal 7 -de analyticus- is dat iets wat ik van nature graag doe).

Van alle onderwerpen die ik bestudeer, staat het ascensie-proces van de mensheid al jaren met stip bovenaan. Sommigen begrijpen meteen waar ik het over heb, anderen misschien helemaal niet. Geeft niks. We zitten er hoe dan ook middenin. (Heel) kortgezegd komt het erop neer dat ieder mens zich weer moet gaan verbinden met zijn/haar binnenwereld. Voordat dat echter mogelijk is, moet alle ‘ouwe shit’ worden opgeruimd. En in deze tijd is dat geen keuze meer, it’s an order.

Van je sokken geblazen

Voordat ik dieper in ga op dat ascensie-proces eerst nog even een kerntaak van de 9-energie. Het is de energie die je even helemaal van je sokken blaast, die ene situatie waarmee alles ineens in een ander daglicht komt te staan. (Klein voorbeeldje. Ik was 13 en vond een briefje van mijn eerste vriendinnetje in de tent op schoolkamp: Het is uit.) Deze energie heeft de eigenschap dat het je raakt van binnen waardoor je totaal anders naar iets gaat kijken. Deze maand heeft de halve wereld hier mee te maken.

Toch enthousiast

De reden dat ik ondanks deze moeilijk tijd toch enthousiast ben is de volgende: waar ik 10 jaar geleden nog met een lampje moest zoeken naar informatie die resoneerde in mijn gevoelsmatige analyticus, zijn er vandaag de dag zoveel interessante podcasts, documentaires en berichten dat ik tegenwoordig wekelijks wel een paar keer even stil wordt van binnen. Wauw!

En dat is goed. Een steeds grotere groep mensen is volop bezig met het ontdekken van zichzelf, voelen, in je kracht staan, zelf nadenken, intuïtie, je eigen leven vormgeven en een eigen waarheid. Alle mensen in deze groep zijn knuffelbaar. Echt, zonder uitzondering allemaal hartelijk, liefdevol en verbindend. Hier en daar natuurlijk nog wat angstig en onzeker, maar hee, wat wil je? We staan aan het begin van een nieuwe manier van samenleven!

Overweging

Ben je nog geneigd je aan het oude vast te houden? Neem dit eens in overweging: De oude manier van leven wordt steeds onprettiger, om dat te zien heb je onderhand geen glazen bol meer nodig. Je openstellen voor een nieuwe waarheid doet in het begin echt wel pijn (Het was vre-se-lijk toen je hoorde dat sinterklaas niet bestaat en die televisie zal vast het kroonjuweel van je woonkamer zijn). Maar zonder gekheid: verderop in dit wakker-word-proces wordt het steeds aangenamer. Een andere bijwerking is namelijk dat je zelf steeds krachtiger wordt, je écht kunt verbinden met andere mensen en datgene gaat doen waar je van droomt. Ik kan je vertellen: dat is lekker hoor!

Check deze mooie woorden van Amy Angel Kgwedi (9 jaar, hooggevoelig) uit haar column in het tijdschrift Spiegelbeeld van september 2021: “We hoeven helemaal niet bang te zijn met wat er allemaal gebeurt, want het moet zo zijn. Het enige wat iedereen WEL moet doen is hun eigen dromen waarmaken en dat is heel leuk. En veel plezier maken”.

Zo simpel is het. Echt.

Good stuff

Zit je nog voornamelijk gevangen in de gezondheidsangst en zie je het allemaal sombertjes in? Hieronder deel ik een aantal pareltjes. Te beginnen met de genuanceerde doch duidelijke documentaire WWC (85 min), als tweede een mindblowing verhaal van een amerikaanse legerman uit 2013 (12 min) en een tweetal podcasts (lekker luisteren in de auto / tijdens thuiswerken). The Trueman Show met Jorn Luca en Karen Hamaker-Zondag en om jezelf te bekrachtigen: de kukuru podcast van Giel Beelen in gesprek met Bentinho Massaro en. Maak je je zorgen over geld, check dan deze verhelderende en ontnuchterende podcast serie Het nieuwe geld van Reinjan Prakke over de werking van ons monetaire systeem (uitgezonden op BNR nieuwsradio). 10 afleveringen van 20 minuten. Zeer de moeite waard.

Veel plezier en succes met al deze eye-openers en tot de volgende!

Vincent

PS: Dank voor het lezen, jullie donaties en het delen! Ik zou het heel leuk vinden om eens een podcast met iemand te op te nemen over leven vanuit flow. Als je iemand weet, tip me op vincent@flowzo.nl

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven