Een idee vormgeven

Een idee begint eigenlijk altijd met een gedachte die in je opkomt. Als het een inspirerende gedachte is, voel je er vaak iets bij. Bijvoorbeeld enthousiasme en een gevoel van “YES!, dat is leuk!”. Het is dan wel zaak om iets met die gedachte te gaan doen. Doe je niks, dan verdwijnt het gevoel op den duur en wordt de gedachte een ‘het zo mooi kunnen zijn-herinnering’. Hier op Flowzo laten we dat niet gebeuren: elke keer als er een 1 op jouw week staat, ga je je idee vormgeven. Hoe? Dat lees je in dit verhaal.

je idee vormgeven doe je in fase 1
Zie je een 1 staan op je week, dan is het tijd voor je nieuwe ideeën. Ideeën breng je tot leven in een moodboard.

Gebruik je verbeelding

Om je idee vorm te geven, richt je je aandacht vol op je dromen, doelen en wensen. Hoe zie je de komende 9 weken voor je? Denk daarbij aan zaken als: een fijne, harmonieuze relatie of gezin. Werk doen waar je energie van krijgt en waarmee je misschien wel een bijdrage levert aan een mooiere wereld. Een fijne plek om te wonen. Financiële onafhankelijkheid, een gezond lichaam, voldoende tijd voor jezelf, veel leuke dingen doen, persoonlijke ontwikkeling, mooie avonturen beleven, de beste versie van jezelf worden. Etcetera. Het leuke is: je mag helemaal los. Grenzen bestaan niet.

Een moodboard maken

Wanneer je helder hebt wat je wil bereiken, kun je je idee vormgeven en is het tijd om een moodboard te maken. Dit is de eerste stap om je idee op deze wereld vorm te geven. Zoek in tijdschriften, op internet en in je fotoarchief naar beelden die jouw dromen weergeven. Door hier mee bezig te zijn, bekrachtig je het proces. Vergeet niet je moodboard op een plek te bewaren waar je hem af en toe nog eens tegenkomt of hang hem zelfs in het zicht. Het is een mooie stip aan de horizon en je kunt er altijd op terugvallen als je in de toekomst een ankerpunt nodig hebt om een beslissing aan te toetsen.

Je mentale instelling

Je hoeft je nu nog niet druk te maken over hoe je dit alles gerealiseerd gaat krijgen. Het enige wat je op dit moment kan doen, is zorgen dat de juiste mentale instelling hebt. Vier eigenschappen zijn daarbij belangrijk:

  • Vertel anderen enthousiast over je dromen. Je weet nooit welke helpers je op je weg tegenkomt.
  • Wees nieuwsgierig naar (sta open voor) nieuwe mogelijkheden.
  • Wees dankbaar voor kleine stappen en schijnbare toevalligheden.
  • Onderzoek of nieuwe kansen, personen en mogelijkheden in lijn liggen met jouw dromen (check je moodboard en je gevoel). Vriendelijk afslaan is beter dan met onwil geven.

Dat is het! Zo geef je een idee vorm. Je kunt natuurlijk ook je eigen manier verzinnen. Deze manier werkt in ieder geval heel krachtig. Omdat je hiermee je aandacht richt op datgene wat je wilt én omdat je je idee tastbaar maakt. Om in lijn met de natuurlijke ontwikkeling te blijven doe je in deze fase niet meer (en natuurlijk ook niet minder), zo bereid je je optimaal voor voor de volgende fase: fase 2

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven