Een voorbereidende fase

Bijna, nog even wachten, je kunt het haast vastpakken, maar nog nèt niet. Dat is de energie van de 7: Je ziet duidelijk waar het naartoe gaat, maar…het is nog niet zover. Om wat voor reden dan ook: levertijd, opzegtermijn of een startdatum die in de toekomst ligt. Het kan werkelijk van alles zijn. Waar in fase 6 je relatie met de omgeving nog centraal stond, ligt in deze fase de focus op analyseren, testen, leren en je eigen weg gaan. Fase 7 is een voorbereidende fase.

De flow van 7

Een voorbereidende fase

Een zeven is als een zaadje onder de grond. Aan de oppervlakte lijkt het alsof er niets gebeurt, maar ongezien groeit het als vanzelf.

de 7 is een voorbereidende fase
Klik op de afbeelding om naar de onderliggende pagina te gaan.

Kan je je hierbij een beeld vormen? Ja? Mooi. Dan nu het plan de campagne om de flow te vangen. Zorg dat je deze periode de tijd neemt om te analyseren waar je staat. Waar wil je ook alweer naartoe? Wat is er al gebeurd? En welke uitdagingen moeten nog overwonnen worden om je doel te bereiken ? Door jezelf deze vragen te stellen, maak je jezelf ontvankelijk voor antwoorden en oplossingen. En die zullen dan als vanzelf komen. Tijdens een wandeling, onder de douche, in een gesprek met iemand. Ineens is het daar. Je hoeft er geen moeite voor te doen.

Een voorbereidende fase

Hoe kunnen we de denk- en verbeeldingsenergie concreet maken? Je bent het vast al vaker tegengekomen, maar het werkt gewoon goed: zet de antwoorden en inzichten die in je opkomen op papier. Dit is de ideale voorbereiding op de transformatie-energie van de volgende fase. Met de doe-energie van 8 gaan morgen/volgende week/volgende maand/volgend jaar daadwerkelijk veel zaken veranderen. Er wordt dan veel doorzettingsvermogen van je gevraagd.

De anti-flow

Nog even de valkuilen: niet in het moment zijn, bijvoorbeeld door vast te houden aan ‘hoe het ooit afgesproken is’ of per se een planning willen volgen die tijden geleden gemaakt is. Als je vanuit die energie gaat werken ontstaan spanning, onrust en slordigheden. Volg je deze energie dan wordt de volgende fase een pain in the ass en zal het eindresultaat in de laatste fase (9) tegenvallen.

Veel mensen voelen dat gelukkig intuïtief aan, vandaar dat mensen in deze periode en masse er even tussenuit knijpen. Even afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen, dicht bij de natuur zijn en lekker tot jezelf komen. En…die inzichten…kom maar door!

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven