Emoties, synthese en vooruitgang

Om de energie van de 3 goed te begrijpen, pakken we 2 maanden die te maken hebben met deze energie. Namelijk maart en december. Waar in maart de natuur weer helemaal tot leven komt (nadruk op vooruitgang en synthese), ligt in december de nadruk op expressie (emoties). Eindelijk kan dat sinterklaasgedichtje met kleine ergernissen in elkaar gerijmd worden. De 3 ten voete uit. Sleutelwoorden van de 3 zijn: Emoties, expressie, synthese en vooruitgang.

De 3 is geel van kleur en zijn/haar essentie is gevoel. In deze periode worden zaken helder en kunnen er beslissingen genomen worden. Ik heb altijd twee favoriete zinnetjes bij de 3, die erg helpen. Namelijk: “Doen wat je wilt, is niet altijd doen wat je leuk vindt” en “Niet kiezen is ook een keuze”. Wil je meer weten over het maken van keuzes, lees dan de blogpost “kiezen wat je écht wilt”.

Vooruitgang

emoties-synthese-en-vooruitgang
Klik op de afbeelding om naar de onderliggen pagina te gaan.

Als je te maken hebt met een 3-periode, staat dat in het teken van vooruitgang. En daar moet je niet te moeilijk over nadenken. Hoe lichter hoe beter. Handelen vanuit dat eerste, spontane gevoel. Lekker expressief. Deze instelling zorgt voor groei.

Synthese

Even een kort zij-sprongetje: Synthese is een oplossing die voortkomt uit tegenstellingen. Het bekendste voorbeeld is een kind dat geboren wordt uit de vader (het mannelijke) en de moeder (het vrouwelijke). Synthese lost tegenstrijdigheden op.

Valkuil

Aan de andere kant heb je de valkuil van de 3. In sommige situaties zul je misschien de neiging voelen om niet of nauwelijks te willen communiceren. Probeer dat toch te doen. Zo voorkom je in de negatieve spiraal van de 3, neerslachtigheid, verzeild te raken.

Geniet!

Als je die drempel eenmaal genomen hebt, ligt de weg open voor mooie uitwisselingen met je omgeving. Je kunt daarin af en toe best geraakt worden (een familie kerstdiner is altijd tricky). Bedenk dan dat de 3 de boel als een ‘bewegingskatalysator’ werkt. Alles waar de 3 mee in aanraking komt, gaat bewegen zodat het weer kan groeien. Niet altijd leuk, maar wel noodzakelijk. Daarom zou ik willen zeggen don’t shoot the messenger. Hij (of zij?) komt met goede intenties! En soms moet de boel flink overhoop geschud worden om tot synthese en vooruitgang te leiden. Pas dan kan er gebouwd worden. Maar dat is gelukkig pas iets voor fase-4.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven