Goddelijke rust

In deze fase van het creatieproces mag alles een stukje rustiger. Liever de verdieping in dan meters maken. Het is een fase van goddelijke rust. Als je in jouw dag, week, maand of jaar een 7 ziet staan, kan de voet even van het gas. Is het dan een tijd van niks doen? Nee hoor, goddelijke rust is iets heel anders dan menselijke rust. Om het lekker praktisch te maken, deze keer een verhaal van een ondernemer die een heel jaar met deze energie van doen had. Laatst had ik een boeiend inzichtgesprek met hem, waarvan ik graag wat met je wil delen. Je steekt er vast wat van op. 

Een inzichtgesprek

Eerst even de intro. Voordat ik een inzichtgesprek met iemand voer, vraag ik altijd naar zijn of haar geboortenaam en -datum. Zo ook deze keer. Al bij het uitrekenen zag ik dat Jelle* niet per se affiniteit met numerologie zou hebben. Voor iemand met het getal 4 moeten zaken tastbaar en praktisch zijn. En het liefst nog statistisch onderbouwd. Hoe verheugd was ik dat hij toch openstond voor een Flowzo inzichtgesprek? Enorm.

Een stukje achtergrond

goddelijke rust
De energie van de 7. Klik op de afbeelding om naar de onderliggende pagina te gaan.

Jelle is een mooie kerel, die vol in het leven staat en risico durft te nemen om zijn dromen na te jagen. Dat je dan ook te maken krijgt met tegenslag is logisch. Wat ik heel vaak zie bij 4-en, en ook bij Jelle- is dat ze denken alle problemen te kunnen oplossen door hard te werken. Voor hun inzet kan ik niets anders dan eindeloos respect opbrengen. Alleen, de resultaten vallen door deze eenzijdige aanpak vaak tegen. Zo is het bedrijf dat hij in 2012 gestart is, anno 2019 op sterven na dood. Althans, zo lijkt het. Numerologisch gezien is het in ruste. 

Niet gehinderd door enige kennis van numerologie vertelde Jelle dat hij dit jaar geen puf meer had om voor zijn bedrijf te knokken. “Het is nu tijd voor mezelf, om weer op kracht te komen. Ik heb geen energie meer over om in het bedrijf te steken. ik laat het rusten. Voor nu heb ik een franchise-baan waarmee ik in 40% van mijn tijd genoeg geld verdien om van te leven. Het is niet iets waar mijn passie ligt, maar ja, het is even niet anders.” 

Goddelijke rust

In mijn hoofd had ik uitgerekend dat Jelle een 7 jaar heeft (2019 = 3 + 4 (zijn bestemming) = 7). “Jelle”, zei ik, “Als ik naar jouw numerologie kijk, ben je geweldig bezig. Je hebt een 7 jaar!” Hij keek mij totaal onbegrijpend aan. “Die 7 staat voor goddelijke rust” ging ik enthousiast verder, “Laat je bedrijf maar even lekker, je gevoel klopt. Reageer alleen als het nodig is. Je hoeft geen oplossingen te bedenken en nieuwe klanten proberen te werven of zo. Dat gaat je een bak energie kosten en niks opleveren. De 7-energie is namelijk re-actief, niet pro-actief. De focus ligt voor jou dit jaar op uitrusten, nieuwe energie opdoen en reflecteren. Ik ga je een paar vragen stellen waar je rustig over na kun denken. Wat heb je geleerd van de afgelopen 7 jaar? Waar kreeg je energie van? Doe daar meer van.”

De 7 gaf nog meer: “De stap die je hebt gezet om voor jezelf te kiezen (Jelle vertelde dat hij  begin dit jaar ook nog eens van zijn vrouw is gescheiden) heeft tijd nodig om een nieuwe balans te vinden. En heb je je al gerealiseerd wat voor mooie oplossing je hebt gevonden, om zo dichtbij je kinderen te kunnen wonen, dat heb je toch maar even goed geregeld!” Hij leek verbaasd dat ik daar waarde aan hechtte. “Dat is toch wat werkelijk belangrijk voor je is?” checkte ik nog even. Hij knikte bevestigend en ik zag dat hij de nieuwe kijk nog even aan het internaliseren was. “Wow, ja, dat is eigenlijk wel zo. Goed punt, interessant” 

’s Avonds kreeg ik een appje: Was goed en gezellig. Waar kan ik die beschrijvingen nog een keer nalezen?
* Omwille van privacy is de naam Jelle gefingeerd

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven