Kiezen wat je écht wilt

Kiezen voor wat je echt wilt voelt als een sprong in het diepe. Angst voor het onbekende. En je zou wel gek zijn als je dat zomaar doet, toch? Ben jij iemand die nieuwsgierig is naar nieuwe wegen? Of blijf je liever in je comfort-zone? De 3 gaat over kiezen. Kiezen wat je écht wilt.  De sleutelwoorden die bij deze energie passen zijn: ervaren, kiezen, creativiteit en vooruitgang. Hoe kom jij tot juiste keuzes?

Een experimentje

kiezen wat je echt wilt
Klik op de afbeelding om naar de onderliggende pagina te gaan.

Je bent in het zwembad en verderop zie je die onnoemelijk hoge duiktoren staan. Wel 10 meter hoog. En jij gaat van de allerhoogste plank springen! Terwijl je de trappen naar boven loopt, gaat er van alles door je heen. Hoe hoger je komt, hoe zwaarder je benen voelen. Zo dadelijk sta je bovenaan, loop je naar voren en kijkt voorzichtig over het randje heen de peilloze diepte in. Je lichaam huivert en het leven lijkt even stil te staan. Wat kies jij? Overwin je je angst en spring je? Of ga je liever -treetje voor treetje- weer terug naar de begane grond en denk je: “wat als…?”

De derde fase van het creatieproces staat voor het maken van keuzes. Afhankelijk van waar je de 3 in je flow tegenkomt, gaat het om keuzes die belangrijk voor je zijn op korte, middellange of lange termijn. Denk bij korte termijn aan: een afspraak die  je hebt gemaakt, maar je bent eigenlijk te moe. Ga je koken of bestel je iets? Op de middelange termijn kun je denken een grote -werkgerelateerde- opdracht waar je voor bent gevraagd, een vriendschap waar onuitgesproken zaken op de achtergrond sluimeren, onderhoud aan je huis wel of niet uitvoeren. Dat soort zaken. De lange termijn gaat over langlopende zaken. Kinderen ja of nee? Kiezen om dat huis te kopen, een huisdier te nemen etc. Om de vooruitgang in je leven te bevorderen, je emoties te uiten ipv te begraven en je stresslevels niet te laten pieken- dien je in deze fase tal van besluiten te nemen om de energie in goede banen te leiden.

De juiste keuze

De grote hamvraag bij deze vraagstukken is natuurlijk: hoe maak je de juiste keuzes? Een paar mantra’s zijn daarbij erg handig:

– doen wat je wilt, is niet altijd doen wat je leuk vindt
– soms is de vervelende keuze de juiste keuze
– niet kiezen is ook een keuze
– doe wat je wilt zonder een ander te beschadigen
– oefening baart kunst

En dan heb je natuurlijk nog het gevoel versus de ratio. Daar is ook één perfecte mantra voor:

– een enkele reden waarom je iets doet is meer waard dan honderd redenen waarom je iets niet doet.

Gebruik je verbeelding

Bovenstaande mantra’s helpen ons al enorm in de goede richting. Nu gaan we hem nog een stukje personaliseren. Dit doe je door je voorstellingsvermogen in te schakelen. En wel op zo’n manier dat je je verbeeldt hoe je situatie is NADAT je je keuze al lang en breed gemaakt hebt. Hoe voel je je, zeg, over 3 maanden? Als je daar even op gekauwd hebt, dan weet je heel goed welke keuze voor jou de beste is.

Je bent niet alleen

Even terug naar die 10 meter toren. Fantastischerwijs bestaat daar een filmpje van op Youtube. En je gaat zien dat we allemaal deze dilemma’s kennen.

Plezier maken

Samenvattend: deze 3e fase is een vruchtbare tijd waarin veel nieuwe verbindingen worden gelegd. Ideeën worden uitgewisseld en beslissingen genomen. Vanwege dat “veel” is het gemakkelijk om in deze periode wat gestresst te raken en aan het piekeren te slaan. Dat is hét teken om de aandacht naar plezier maken te verschuiven. Merk je die gestresste vibe bij jezelf? Ga wat leuks doen, zorg dat je lacht, beweegt, zingt, lekker expressief bent. Even uit dat hoofd. Dan leef je de flow van de 3 in optima forma.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven