Een stukje numerologische geschiedenis

De numerologie berekenen van je naam en geboortedatum, hoe doe je dat? Voordat we die vraag beantwoorden eerst een stukje numerologische geschiedenis.

Pythagoras
Zo moet Pythagoras er ongeveer uit hebben gezien.

Numerologie stamt uit vervlogen tijden, om preciezer te zijn het oude Egypte. Pythagoras (je weet wel, die van ‘de stelling van…) zijn Levensdoel Systeem onderwees in exclusieve mysteriescholen. Hij gaf daar lessen over het menselijk bewustzijn. Hij sprak over cycli, patronen en golven van energie die al lang voor het ontstaan van de mensheid bestonden.

Ook ontdekte Pythagoras verbanden tussen het mentale en het fysieke en hij wees op numerologische patronen die dienst konden doen om de geheimen van de psyche te ontrafelen. Klinkt heel ingewikkeld en spiritueel misschien. Maar ook wel nieuwsgierigmakend, toch? Hoe vet, dat er een relatie bestaat tussen je gedachten en de wereld om je heen? Ik ben met die numerologie verder gegaan, en de definitie die ik graag hanteer is de volgende:

Numerologie is als een gids op je levenspad zonder dwingende controle uit te oefenen.

Numerologie berekenen

numerologie berekenen

Vroeger gebruikte men voor numerologische analyses pen en papier. En waarschijnlijk een telraam om alles bij elkaar op te tellen, af te trekken en combineren. Het mooie van nu is dat dat allemaal veel sneller gaat, De motor van Flowzo maakt op basis van een naam en geboortedatum een complete analyse in slechts een paar seconden.

Naam en geboortedatum

Je las het net al even. Je naam en geboortedatum. Dat is de basis van alle berekeningen die hier op Flowzo worden gemaakt.  Het mooie is dat (bijna) iedereen op het westelijk halfrond een naam en een geboortedatum heeft. En bijna iedereen kent deze gegevens van zichzelf.

Deze gegevens analyseert het script objectief. Zo duid ik karaktereigenschappen van een persoon, wordt de levensfase duidelijk en kun je bijvoorbeeld zien welke (gedrags)eigenschappen nu ontwikkeld worden. Zonder oordeel, zonder inmenging van opvoeding, sociale leefomgeving of educatie. Even los van of je in numerologie gelooft of niet, iedereen krijgt dezelfde behandeling. En de eigenschappen die je oefent zijn bewezen aanwezig bij succesvolle mensen. (Lees: Stephen Covey: de 7 eigenschappen van succesvolle mensen).

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven