laadscherm

Olie in de machine

“Ik wil een soort van olie in de machine zijn.” Wat dat precies betekende wist ik niet, het was wel het intuïtieve antwoord dat ik gaf op de vraag wat ik later wilde worden. Ik moet destijds 12 jaar geweest zijn. Na vele omzwervingen -die allemaal hun nut hebben bewezen- werd ik laatst gevraagd voor mijn huidige functie: communicatieman op Klein Thule. Mijn doel heb ik vorige maand (1) geformuleerd: Bezieling en verenigingsgevoel terugbrengen. Laten we gauw kijken hoe we de energie van november kunnen gebruiken om dit doel te realiseren.

De nieuwe energie

Olie in de machine
Stap 2 van 9. De 11 is namelijk eigenlijk gewoon een hogere trilling van de 2.

De 11-energie van november laat twee enen zien. In mijn kleine gemeenschap zie je duidelijk twee uitersten: Een groep mensen die angstig en negatief is. Verantwoordelijkheden voor zaken die ze als onprettig ervaren leggen ze buiten zichzelf (het bestuur moet eens…).

De andere groep mensen (vooral jongeren) zien vooral mogelijkheden en staan te popelen om de bestaande gemeenschap te bezielen. Opvallend vind ik daarbij met hoeveel respect en waardering ze over de oude kernwaarden spreken: “die oude garde heeft dat bijzonder slim gedaan, na 50 jaar bestaan we nog steeds! Het wordt alleen wel tijd om die kernwaarden van toen naar het nu te transformeren.”

Oude energie vs nieuwe energie

Vorige maand had ik het al over mensen met “oude” energie met open armen uitnodigen. En dat is precies wat er nu aan de hand is. De nieuwe energie nodigt de “oude” energie uit om te transformeren. In de praktijk betekent dit dat ik veel gesprekken voer: een woekerende bamboeplant, afspraken niet nagekomen zijn, emails die onbeantwoord zijn gebleven, instructies die niet duidelijk overgedragen zijn. Allemaal zand in de machine. Alleen al door een luisterend oor te bieden, komen zaken weer in beweging. En….langzamerhand begin ik te begrijpen wat ik als jong mannetje bedoelde.

Volgende maand -als de energie van de synthese haar intrede doet- gaat dit proces nog een stap verder en liggen er een aantal mooie oplossingen in het verschiet.

Een valkuil

Mijn nieuwsbrief is natuurlijk niet compleet zonder een valkuil te noemen. Bij de 11 is gaat die over te veel op jezelf gericht zijn. Met nadruk op te veel. Je eigen energiepeil en de balans tussen rust en activiteit is zoals altijd erg belangrijk. Bij de 11 ligt de focus op de innerlijke mens. Juist door je zielenroerselen met anderen te delen kom je tot nieuwe inzichten.

Fijne maand en tot de volgende!

Vincent

PS: Dank voor het lezen, jullie donaties en het delen! Oh ja, wil je een leuke, actieve meditatie doen? Doe eens de 4 stages Osho Shake (spotify). Hier legt Dr John Andrews uit waarom deze vorm (youtube) zo goed werkt voor de westerse mens.

Over de auteur

Deel op

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.
Instagram
Voor de focus op de algemene flow volg je Flowzo op Instagram.
Scroll naar top