Omgaan met tegenstrijdigheden: je idee finetunen

In deze fase heb je te dealen met tegenstrijdigheden. De wereld om je heen is nog niet hetzelfde als wat jij van binnen voelt. Sterker nog, misschien weet je nog niet eens precies wat je voelt en wilt. Dat klink misschien heftig, dat is wat het is en door deze fase bewust te doorlopen, wordt in de volgende fase alles helder.

Omgaan met tegenstrijdigheden: ga op onderzoek uit

Was je eerst vooral op jezelf gericht, nu is het zaak om te gaan onderzoeken of en hoe je idee in de wereld past. Je gaat daarvoor op onderzoek uit (internet is natuurlijk altijd een goede hulpbron), met mensen praten, een poosje nadenken. Als je een 2 op je dag, week, maand of jaar ziet staan is het de bedoeling dat je de tijd neemt om de verdieping op te zoeken. Hierdoor kun je in de volgende fase een weloverwogen keuze maken.

Een 2-karakter

omgaan met tegenstrijdheden
Floortje Dessing is een kei in de onderstroom naar boven halen.

Als je de 2 zou personificeren is het iemand die erg op de ander gericht is. Altijd op zoek naar de harmonie, zichzelf haast wegcijferend voor een groter goed. Een tikkeltje verlegen misschien, maar als hij/zij de ruimte krijgt, komen er verrassende (en treffende) observaties uit de hoge hoed.

omgaan met tegenstrijdheden
Zie je een 2 staan in je week, dan ervaar je vaak tegenstrijdigheden. Wees kalm en oefen je geduld.

Beleving

Het is een tijd waarin datgene wat er van binnen leeft, nog niet in de buitenwereld zichtbaar is. Dit is ook de tegenstrijdigheid waar in deze fase over gesproken wordt. De huidge situatie is daarbij niet per se slecht, je kunt daarin veel leren. Dat zie je misschien nu niet, maar later komt dat zeker van pas. Wees dus helemaal aanwezig!

Gevoel

Deze fase kan een wat onrustig gevoel geven. Het ‘oude’ past niet meer en het nieuwe is nog niet daar. Daar moet eerst veel werk voor verzet worden. Neem vooral veel tijd voor jezelf om te visualiseren waar je blij van wordt. Luister ook oprecht naar de adviezen die je uit je omgeving krijgt.

De valkuil

De valkuil is dat je te kort door de bocht wilt. Je wilt het idee nu al gaan uitvoeren voordat er grondig onderzoek verricht is, gepeild is wat anderen ervan vinden. Sla je deze fase over, dan is een idee gedoemd te mislukken. Mensen worden niet blij als ze niet gehoord zijn of als hun advies niet serieus wordt genomen. In onze huidige maatschappij is dat spijtig genoeg vaak het geval. Een idee waarbij deze fase wel bewust is doorlopen geeft betrokkenen een enthousiast en tevreden gevoel.

Flow

Je hebt het eigenlijk al tussen de regels door kunnen lezen. De flow is om okay te zijn met de tegenstrijdigheden. Oefen je geduld, verzamel input uit je omgeving. Luister onbevangen naar de mensen om je heen. In deze fase neem je geen besluiten, het is vooral een kwestie van nadenken, tijd voor jezelf nemen. En vertrouwen te hebben dat straks alles goed komt.

Finetunen

Vaak liggen oplossingen veel dichter bij dan je in eerste instantie denkt. De grootste problemen in deze fase ontstaan door te ingewikkeld te denken. Betrap je jezelf daarop? Laat het los en kijk er later nog eens opnieuw naar. En let daarbij op de details.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven