laadscherm

Rendement van geluk

Soms zie je een documentaire waar je hart een vreugdesprongetje van maakt. Dat was bij de uitzending van Tegenlicht zeker het geval. Rendement van geluk gaat over betekenisvol ondernemen. Niet langer je bedrijf opbouwen door heel hard te werken en vervolgens voor zoveel mogelijk geld te verkopen. Dat is helemaal niet interessant voor de wereld. En ook niet voor je eigen geluk.

Geïnspireerd bezig zijn

Bij de betekenis economie gaat het over geïnspireerd bezig zijn. Een probleem signaleren in de wereld en de interne behoefte/urgentie voelen om dat probleem op te lossen. Met al je creativiteit, vindingrijkheid en plezier. En dat je daar dan een lekker boterhammetje mee wilt verdienen, en ook nog wat wil overhouden om het bedrijf gezond te houden, dat is logisch. Maar het belangrijkste is dat je er geluksgevoelens door ervaart. En dat is fijn.

Er wordt zelfs gezegd dat er over vijf tot tien jaar geen ondernemingen meer (kunnen) bestaan die alleen voor het grote geld gaan. Na het zien van deze documentaire wil je dat graag geloven. Hieronder een verkorte versie met de highlights van een kwartiertje:

De gehele documentaire is terug te zien op de website van tegenlicht, te vinden via deze link: rendement van geluk

Over de auteur

Deel op

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Flowzo in de praktijk

Flowzo
Wil je reageren? Of zou jij wel een numerologische analyse willen zien van een persoon uit het publieke domein? Laat een reactie achter op het instagram account van flowzo


App
Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies om je flow te vangen!
Download hier de gratis versie voor android.


Instagram
Volg Flowzo op Instagram.

Scroll naar top