Numerologe Marleen van Wegberg over numerologie en de bijzondere tijd waarin we leven

Laatst was ik bij een lezing van numerologe van Marleen van Wegberg. Het is erg verfrissend om iemand anders eens over numerologie te horen. En Marleen is niet zomaar de eerste de beste. Weliswaar is ze in rekenen superslecht (haar eigen woorden!), maar de verborgen eigenschappen van getallen, daarin bleek ze een natuurtalent. Niet voor niks heeft ze onlangs het boek ‘Numerologie – een mystieke reis langs de getallen-‘ geschreven.

De lezing van Marleen van Wegberg

De 9 fases van flow
De 9 fases van flow

De lezing zelf is helder opgebouwd. Ze vertelt eerst dat ze weinig met rekenen en wiskunde ophad. Erg verbaasd was ze dan ook toen haar leermeester haar vroeg eens numerologie te gaan bestuderen. Tot haar eigen verbazing pakte ze het enorm snel op. En dat is eigenlijk helemaal niet gek:  Wij kennen getallen eigenlijk alleen als kwantiteit: Een aantal, een bedrag op de bank, een telefoonnummer, een tijd op de digitale klok. Getallen zijn overal om ons heen als aantal en we leren dan op school hoe we deze bij elkaar kunnen optellen en van elkaar kunnen aftrekken. Maar dat is maar een heel klein stukje waar getallen voor staan. Heb je weleens van de kwalitatieve eigenschappen van getallen gehoord?

Verbeelding en intuïtie

Om deze kant van getallen te leren kennen, gebruik je niet je verstand, maar je verbeelding en intuïtie. In dat veld komen de mystieke (verborgen) eigenschappen van getallen tot leven. En daar heeft Marleen van Wegberg een enorm talent in. Om het ook voor ons begrijpelijk te maken, gebruikte ze als leidraad voorbeelden uit het verhaal van Genesis uit de bijbel. Dit verhaal gaat over de schepping van hemel en aarde in 7 dagen. Kijkend met je verstand, denk je dat god zo knap was de wereld letterlijk in 7 dagen te scheppen. Maar -zegt ze- zet die bril eens af, dan wordt een heel ander verhaal zichtbaar. Hier wordt een scheppingsproces beschreven, en de gebeurtenissen die tijdens dit scheppingsproces plaatsvonden, beschrijven de kwalitatieve eigenschappen van elk getal behorend bij de fase.

Een voorbeeldje: Zo staat er bij Genesis 1: “De aarde was nog woest en doods en duisternis lag over de overvloed, maar Gods geest zweefde over het water”.  De kwalitatieve eigenschap van de 1 staat voor een nieuw begin. Wij kennen dat als het krijgen van een idee.

Zo geeft ze een beschrijving van alle enkelvoudige getallen (1-9) en de meestergetallen (11,22,33,44 en 55).

Daarna volgt een numerologische analyse van de geboortedatum van Nelson Mandela (18 juli 1918). De grote lijnen van zijn levensloop, levensfases en lotsbestemming zijn alleen al uit de getallen van zijn geboortedatum te halen. Fascinerend toch?! Zulke waardevolle informatie kun je als mens over jezelf krijgen, door alleen op een andere manier naar je geboortedatum te kijken! Marleen van Wegberg noemt getallen dan ook niet voor niets ‘bakens van licht’.

Kwalitatieve en kwantitatieve eigenschappen

Na de pauze krijgen we een uiteenzetting van de tijd waarin wij leven. Je kunt het je misschien niet voorstellen maar in vroegere beschavingen was kennis over getallen gewoon openbaar en voor hen net zo normaal als voor ons een telefoon en een boterham met kaas. Iedereen gebruikte het om inzicht te krijgen in zijn persoon, levensloop en voor het duiden van belangrijke gebeurtenissen als een huwelijk.

Door de komst van religie zijn de kwalitatieve en kwantitatieve eigenschappen van getallen langzamerhand uit elkaar gehaald. En nu -in de tijd dat de wetenschap hoogtij viert- zijn alleen de kwantitatieve eigenschappen overgebleven. En met de zeer beperkte manier van kijken wordt nu ons leven bepaald. Geen wonder dat vele mensen een gebrek aan zingeving ervaren! Alles moet wijken voor de economische groei. Hoe spijtig en armoedig eigenlijk. Gelukkig zijn steeds meer mensen wakker aan het worden en zien dat deze eendimensionale weg leidt tot onbalans en vernietiging.

numerologie - marleen van wegberg
Numerologie, een mystieke reis langs de getallen – Marleen van Wegberg

Numerologie wordt weer mainstream

Gelukkig is er hoop! We zitten in een periode van transformatie (Marleen vertelt dat we astrologisch gezien aan het verschuiven zijn van het Vissen tijdperk naar het Aqarius tijdperk).  De mysterieuze kennis van getallen gaat weer mainstream worden (Jeuj!!). Tot zover de lezing in grote lijnen van Marleen van Wegberg. Wil je haar boek bestellen, dan kan dat hier.

Na het bijwonen van deze lezing is mij eens te meer duidelijk geworden hoe graag ik numerologie mainstream wil maken! Hoe ziet de wereld eruit als we allemaal weer zingeving ervaren? Hoe vet zou het zijn als we weer gaan beseffen dat we onderdeel van een groter geheel zijn. En dat we er allemaal toe doen? En dat je gewoon voelt wat je rol is? Ik kan me niet anders voorstellen dan dat ieder mens supergelukkig is!

Numerologie in het dagelijks leven

Ik had zelf maar één kritisch nootje dat ik zelf gelukkig al gekraakt heb: De grote vraag die voor mij in de lucht bleef hangen was: hoe kan ik dit in mijn dagelijks leven gebruiken? Zodat ik die zingeving ervaar? Besef dat ik onderdeel ben van een groter geheel? En weet wat mijn rol in het grote geheel is?

Numerologie is sexy

Zonder hoogdravend over te willen komen, begin ik mijn levenswerk te begrijpen. Numerologie had tot nog toe niet iets sexies, iets hips of iets dynamisch. Er zaten geen jongeren en hippe ondernemers in de zaal om het zo maar eens te zeggen. En ik begrijp dat ook wel: Waarom zou je eerst ingewikkelde dingen moeten begrijpen voordat je het kan ervaren? Zo zit de wereld niet meer in elkaar.

Daarom draai ik het bij Flowzo om: Flowzo rekent alle belangrijke getallen voor je uit. Dagelijks. Zodat jij het kan ervaren. Van daaruit ontstaat begrip en zo gaan de getallen steeds meer voor je leven. Eerst ervaren en daarna begrijpen in plaats van eerst lange tijd ingewikkelde dingen proberen te begrijpen voordat je het kan ervaren. Dat is volgens mij hoe je al die mooie eigenschappen van de getallen stapsgewijs gaat herkennen en in je eigen leven kunt integreren. Experimenteer ermee, gebruik het en zie dat jij de schepper van je eigen leven bent. Schep iets moois en werk plezierig, geïnspireerd en in je eigen tempo om je dromen te realiseren.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven