Voltooien

In fase 8 werd er doorzettingsvermogen van ons gevraagd. Er moest veel gebeuren en daarbovenop kwamen nog eens onverwachte extraatjes. Fase 9 zou wat rustiger moeten zijn en staat in het teken van voltooiing. Na de laatste loodjes te hebben weggeruimd is er voldoende tijd om te reflecteren, vooruit te kijken en vooral te genieten van hetgeen we de afgelopen 9 dagen, weken, maanden of jaren hebben bereikt!

De flow van 9

voltooien
Klik op de afbeelding om naar de onderliggende pagina te gaan

Deze periode ligt het zwaartepunt bij het gevoel. Hoe voel je je over datgene wat je hebt (mee)gemaakt? Er is volop gelegenheid om daarop te reflecteren. Dat doe je als volgt:

Waar heb je de afgelopen tijd je aandacht aan gegeven? Kijk daar eens (in gedachte) naar.
Hoe voelt het?
Wat is er nodig om het nog beter te maken?
Pas als dat helder is, ga je tot actie over.  Als je het op deze manier aanpakt, wegen de laatste loodjes het minst zwaar en wordt het resultaat het mooist.

Voltooiing

We gaan nog even wat dieper in op de energie van de 9. Je weet misschien dat de 9 het laatste getal in de cyclus is en dat het daarom om afronden gaat. Daarnaast heeft de 9 het overzicht over jouw structuur én over het geheel. Die twee komen deze periode samen. Of dat soepel gaat of explosief, hangt af van wat je de afgelopen 8 dagen/weken/maanden/jaren hebt gedaan. Wat zwaar weegt bij een 9 is namelijk hoe je doelen bereikt hebt. Is dit eerlijk gegaan? Zonder anderen -op wat voor manier dan ook- tekort te doen? Dan zul je voorspoed en werkelijke blijdschap ervaren. Het tegendeel is ook waar: heb je het de afgelopen 8 fases ergens iets laten liggen, dan zul je met de consequenties worden geconfronteerd. Neem in het laatste geval je verantwoordelijkheid en reageer zo open en positief mogelijk. Dat is dé manier om oude zaken het snelst af te ronden.

De anti-flow

Je merkt het snel genoeg als je in de anti-flow zit: emoties als verbittering, irritatie en kwaadaardigheid spelen dan voortdurend op. Gebruik je deze emoties als drijfveer voor je handelen, dan zullen de gebeurtenissen, mensen en situaties die gevoelens alleen maar verder versterken. Veel verstandiger (maar misschien wel ietsje moeilijker in het begin) is het om afstand te nemen. Ga een weekendje weg, fietstochtje maken, relaxen, lekker in de natuur zijn. Stel jezelf steeds de vraag wat jíj nodig hebt om gelukkig te zijn en wat de eerste stap is om dat doel te bereiken. Kom je er alleen niet uit? Overleg ook zeker met dierbaren uit je omgeving, vaak helpt dat om op een ander gedachtespoor te komen.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven