Chakra’s en de zeven eigenschappen van succesvolle mensen

Naast je zintuigen beschikt je lichaam over nog subtielere ontvangststations: de energiecentrums. Een energiecentrum laat zich het best omschrijven als een centrum van activiteit dat energie ontvangt, afstemt en afgeeft. Dit ronddraaiend centrum van activiteit stroomt door de belangrijkste zenuwknopen van de ruggengraat. Dat kennen we allemaal: een knoop in je maag, een brok in je keel of jeuk op je kruin: dit zijn voelbare signalen dat er iets met dat energiecentrum gebeurt.

Hoe beter jij luistert én handelt naar datgene wat de energiecentra met jou communieren, hoe meer flow je in leven zult ervaren.

Ons lichaam

de 9 energiecentra in en rondom het lichaam
Klik op de afbeelding om naar het overzicht te gaan

Ons lichaam heeft zeker negen van deze zogenaamde energiecentra. Zeven daarvan bevinden zich langs de ruggengraat van beneden naar boven. De overige twee vormen zich rondom het lichaam. Elk van deze energiecentra staat in verbinding met onze lichaamsfuncties en gedragseigenschappen. Hoewel onzichtbaar, kun je dus -kijkend naar gedrag en gezondheid- afleiden hoe het met de kwaliteit van een energiecentrum gesteld is.

Als alle energiecentra vrij kunnen draaien dan stroomt de energie en functioneren lichaam en geest als één geheel.

Problemen ontstaan als je niet kunt handelen vanuit je gevoel van binnen, een energiecentrum raakt dan in onbalans. De flow in je leven wordt dan ook minder. Vergelijk het maar met een auto die met een lekke band probeert te rijden. Het gaat wel, maar alles behalve soepel.

Zichtbaar maken

Chakra's en de zeven eigenschappen van succesvolle mensen

Net als dat je met röntgen door zachte weefsels heen kunt “kijken”, kun je met kirlian fotografie een energieveld zichtbaar maken. Er zijn ook mensen die hun 6e energieveld dermate ontwikkeld hebben dat ze daarmee energievelden van anderen kunnen waarnemen. Hoewel ieder mens dit met wat oefening kan leren, worden deze mensen door velen als “paranormaal begaafd” gezien.

Persoonlijke groei

Door bewust bezig te zijn met hoe je dingen ervaart en je gedrag waar nodig aan te passen en te verfijnen, zorg je er voor dat de energievelden steeds optimaler gaan stromen. Fysieke, emotionele en mentale ongemakken zullen naar verloop van tijd verminderen en soms zelfs helemaal verdwijnen. Op deze manier kom je steeds meer in balans en ook de flow in je leven zal steeds vaker lekker soepel zijn.

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven