Een nieuw begin: van idee naar realisatie

Als je een 1 ziet staan in je dag, week maand of jaar staat dat voor een nieuw begin. Je start met een nieuwe cyclus van 9. Afhankelijk van de positie van de 1 begin je aan een kleine verandering (9 dagen) of een hele grote verandering (9 jaar) in je leven. Mensen die zich niet bewust zijn van hun eigen natuurlijke ontwikkeling kunnen zo’n periode (vooral als het om een 1 jaar gaat) als overweldigend ervaren. Als je beseft dat je aan het begin van iets nieuws staat, is dit een hele leuke tijd vol met energie en nieuwe mogelijkheden. In dit verhaal gaan we eens kijken hoe je zo’n periode beleeft.

Een 1-karakter

Een nieuw begin: van idee naar realisatie
Steve Jobs -de oprichter van Apple- was een echte 1

Als je de 1 zou personificeren is het een actief baasje. De hele dag druk druk druk. Vol met ideeën, praat veel meer dan dat hij luistert, veelal op zichzelf en zijn eigen ideeën gericht. En dat is goed. Voor een tijdje. Dus neem die vibe alvast lekker mee deze periode.

Een nieuw begin
Zie je een 1 staan op je dag, week maand of jaar, dan sta je aan het begin van iets nieuws.

Beleving

Omdat er heel veel nieuws gebeurt cq gestart gaat worden, vind je daarin geen zekerheid. Het is meer aftasten, beginnen, doen. Er gebeurt veel. Geen business as usual.  De zekerheid dien je deze periode dus ook uit jezelf te halen. Durf op jezelf te vertrouwen en neem je eigen ideeën serieus.

Gevoel

Je kan zeker een gevoel van excitement gaan ervaren. Leuk, nieuwe dingen ondernemen! Wat voor verrassingen heeft het leven nu weer voor mij in petto? Zoek dit enthousiaste gevoel in jezelf op en laat jezelf aan de buitenwereld zien.

De valkuil

De valkuil is dat je teveel gefocust bent op praten en niet in actie komt. Zie je die enthousiaste mensen voor je, die steeds een bezield verhaal vertellen maar nog maar erg weinig gerealiseerd hebben? Zo’n verhaal gaat over een prachtige idee wat ze gekregen hebben en dat vaak helemaal bij hen past. Alleen, ze komen niet in actie, maken geen moodboard of stappenplan. Ze durven niet of hebben (voor zichzelf) geloofwaardige redenen verzonnen waarom het niet zou kunnen. Dat is nu echt superzonde! Wat het trouwens ook kan zijn is dat het idee te groot is om direct te realiseren. Dan kun je het het beste opdelen in deelprojecten. Wordt het overzichtelijker van en je kunt kleine successen vieren. Laten we eens kijken hoe je dat in de flow kunt doen.

Flow

Als freelance docent werk ik regelmatig op scholen en daarin heb je vaak modules van 9 weken. Toevallig misschien, maar als je dit bewust gebruikt, geeft dat een heerlijke flow. Je kunt behoorlijk wat realiseren in die 9 weken en als je het ritme bewust volgt, komt er een heerlijke, gebalanceerde dynamiek in je leven. Dit is ook de reden waarom op jouw flow overzicht de focus ligt op weken.

Van idee naar realisatie

Grote projecten hoeven niet meteen af (zet die maar een in je maandritme), maar er kunnen wel wat kleinere zaken gerealiseerd gaan worden. Voorbeelden daarvan zijn: een kamer opruimen, een keuken anders indelen, de tuin winterklaar maken. De auto naar de garage brengen, een muziekstukje instuderen, een stukje schrijven, een boek uitlezen, een masterplan maken, etc. Dat zijn allerlei kleine creaties die beginnen met een idee en zo gedurende de maand gerealiseerd gaan worden. Ik ben benieuwd wat welke projectjes jij goed om je leven weer een stukje fijner te maken. Ik wens je daarbij veel mooie ideeën, enthousiasme én lef!

Over de auteur

Deel op

Volg je Flowstructuur


Mail Dagelijks je persoonlijk numerologisch advies in je mailbox? Zet hier je notificatie aan.


Scroll naar boven